6 неща, които всеки дизайнер държи на бюрото си

| January 14, 2012 | 5 Replies

Всеки ден прекарваме най-малко по 8 часа на работното си място, което в повече от 50% от случаите е бюро. За да се чувстваме комфортно, сме сложили неща на него, неща, които са ни най-необходими. По-голямата част от тях са пряко свързани с професията ни и са там, за да са ни от първа необходимост, но има и други, които са присъстващи там, за да ни ободряват или разсейват.

Мислех си кои са 6-те неща, които ние дизайнерите използваме най-много всеки ден и са винаги на бюрото ни и без които не можем. С това не искам да слагам всички дизайнери под общ знаменател, а да се позабавляваме като видим какво масово наистина хората в тази сфера използват всеки ден. Първо искам да изброя нещата, които смятам, че са общи за всички, като после лично ще изброя своите 6.
Започвам с класацията за всички дизайнери, като подреждам 6те най-важни неща в низходящ ред.

6то място.
Таблет Wacom. Незаменим инструмент за дизайнерите, които имат голяма връзка с рисувани дизайни. Най-необходимият инструмент на бюрото concept artists, character designers и дизайнери занимаващи се с фотоманипулации и ретуш. Колкото по-голям размер и нов модел, толкова по-навътре в играта!

Wacom Intuos4 tablet

Wacom_intuos_tablet


5то място
Последното готино дизайнерско списание или издание, което държите за инспирация на бюрото си. Често имаме нужда да спрем за 5 минути да гледаме екрана и да погледнем печатно издание, за да ни отпочинат очите, а и да почерпим дневната си доза вдъхновение.
Списание за инспирация на дизайнери

Designers inspiration


4то място
Кока кола – 0,5л, ако не и повече. Задължително е обаче да е Кока кола, а не Пепси, защото всички знаем за култа на дизайнерите към продуктите на Coca Cola :) The more you drink, the more nervous you get. Е на някои им действа и като гориво за дългото дневно пътешествие на работното място :)
Илюстрация на бутилка от Кока Кола

CocaCola_bottle_illustration


3то място
Някакъв продукт на Apple, било то iPad, iPod, macbook или каквото и да е… A за тези, които нямат нито едното, просто един плод ябълка, който чака да бъде схрускан, докато си мечатете за iMac :)
Iphone и обиконовена ябълка

iPhone_and_apple_fruit


2ро място
Тетрадка, в която скицираме и записваме идеите си.:) Най-изтънчените дизайнери използват разбира се Moleskine! Да скицираш на Moleskine със скъп химикал си е истинсткият дизайнерски S**T! В някои случаи ,това може и да са купчинка хвърчащи листове, които биват запълнени с мастило или графит за отрицателно време.
Илюстрация на тефтерче Moleskine

oleskine_notebook_illustration


1во място.
Разбира се на първо място е чашата с топло кафе! Всички обичаме да се ободряваме с кафе по няколко пъти на ден, когато сме на работното място.
Въпреки, че дизайнерите си пийват кола в големи количества, нервите им могат да носят и по няколко кафенца :)
Илюстрация на топлата чаша кафе, която е незаменима част от началото на креативния процес

Coffee_sugar_cubes_illustration

Дойде и ред да изброя моите топ 6 неща на бюрото. Ето ги и тях:

6.Носни кърпички – все трябват за нещо :) Ако си излял нещо и трябва моментално да го попиеш или си просто хремав, и в двата случая се наземними.
5. Мандарини или портокал вместо ябълка. Обичам цитрусите повече :)
4. Бои, хартия, четки,
3. Таблет Wacom intuos 4,
2. Тетрадка на редове, хвърчщи листове, моливи, химикали, гуми,
1. Чаша зелен чай. Не се сещам почти за ден, който да е минал без старт с чаша зелен чай. Това е моето сутришно кафе!

Много бих се радвал да разбера вашите топ 6 предмета. Ако ви е интересно и забавно много ще се радвам да ги напишете в коментар, за да видим кой какви необходимости има :)

Tags: , , ,

Category: Design, Inspiration

About the Author ()

Hi

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. деси says:

  Аз освен тетрадка, любимото ми таблетчее, голяма чаша за чай или кафе (зависи от настроението) имам и една саксиика с два кактуса, които ми правят компания и се борят срещу вредните лъчения от монитора (милите жертват се заради мен) :)

 2. Александър says:

  При мен сега е като ябълковя сергия – 2 iPad-а, един iPhone, iMac. Има специално принтирани листа за правене на wireframe за GUI и разбира се споменатата тетрадка на редове. Имам и един по-гъзарски тефтер с който ходя по срещи… за да не ме гледат с разхвърчаните листа.

  Кабели за зареждане на всичките гореописани джаджи, както и мобилен твърд диск WD.

  И най-важното – бутилка с портокалов фреш :)

 3. Rossi says:

  Taблетче Wacom, чи кък! Първи приятел в ретуша и правенето на пътечки и много по-бърза и динамична алтернатива на мишката. Дори и да не рисуваш е от голяма полза. Аз съм с Bamboo, за по-икономично и защотот не рисувам, но Intuos-a определено е по-добррия избор.

  Тевтер или тетрадка – винаги! За идеи и задачки :)

  Аз си държа и някви неща които ползвам за референции като печатни материали.

  Кафе също е must.

  И сега, никой не си го призна това, ама всеки дизайнер яде на бюрото си също! Хаха :)

  • bocho says:

   Хаха, тва с бюрото и обяда върху него е вярно! Сега току що това направих :)

 4. h.ilchev says:

  1. Кофеин
  2. Никотин
  3. Таурин
  4. Халваджийски тефтер LOL
  5. Skittles
  6. Sent from my iPhone :)

Leave a Reply