Не всички банери са отвратителни

| October 27, 2011 | Reply

Тъй като ежедневието ни вече е изместено на 50% в интернет, всички прекарваме огромна част от времето си в най-различни сайтове. При наличието на толкова много реклами и спам, ние сме се отвратили от всякакви изскачащи прозорци, намразили сме и банерите.

Когато чуете думата “банер”, вероятно се сещате за някоя грозна реклама на виагра или поредната онлайн игра, която се опитва да набере повече потребители. Да, но това не винаги е така.

В много случаи съм срещал и страхотни банери, които са ми харесвали дори повече от сайта, в който са сложени. Това, което направихме в Pastel Studios, също показва, че стилният дизайн и подходящата техника могат коренно да променят вида на един иначе обикновен банер.

Screenshot  на финалният банер в сайта на eurolines

Screenshot на финалният банер в сайта на eurolines

Технологията не винаги е нещото, което дава най-голям тласък на работата. Когато в основата стои добре обмислената и оригинална идея, нещата се получават по-добре, независимо какви средства ще използваме. Тази идея оставя отпечатък в труда на всеки дизайнер и в случай, че не присъства, липсата й става още по-забележима.

В тази статия искам да ви покажа от къде тръгна и как се разви идеята за един рекламен банер за автобусни линии Тouring. От рисунките, показани по-долу, можете да добиете представа за процеса на работа и за това как достигнахме до финалния продукт.

Тouring е компания, която държи на качеството на своите услуги, и затова при нея добрата реклама е изключително необходима и е много ценена.

Идеята беше да се направи анимиран банер в комикс/попарт стил. Решихме да кадрираме 4 изображения на млада двойка, която разговаря, в движения, като с всяка смяна на положението си градът, който се рекламира в даден момент, също да се сменя. Целта на продукта е да промотира намалени автобусни билети за различни дестинации в Европа. Рекламата седи на началните страници на всички сайтове на Тouring, докато е валидна текущата оферта. Банерът е адаптиран за десетки различни езици. Има вертикален и хоризонтален вариант. Изработката е изцяло ръчна.

Стъпка 1:
Първо направихме moodboard – избрахме гами, изражения на лица, цветове и ги композирахме в една обща картина. Така идеята ни се изясни още повече и преминахме към следващ етап на работа.

Стъпка 2:
Нахвърлихме няколко варианта, докато се уточни какъв тип точно ще са движенията и комуникацията между типажите и външния им вид.

Стъпка 3:
Нарисувах с молив на картон героите, след което повторих и удебелих на места рисунката с туш така, както е присъщо на класическия комикс стил.

Рисунки от банер за touring.de

Рисунки от банер за touring.de

Рисунки от банер за touring.de

Рисунки от банер за touring.de

Рисунки от банер за touring.de

Рисунки от банер за touring.de

За да са по-отчетливи и ясни линиите и за да се изглади контурът, векторизирах рисунката и леко я почистих от някои случайно получили се петна или капки туш. Това е много добра опция, ако искате да вдигнете работата си в по-големи формати по-късно.

След като преценихме, че контурните рисунки са окончателни, нанесох цветовете, имайки предвид корпоративната идентичност на Тouring.

Ето как се получи и финалният банер:

This movie requires Flash Player 9

Цветните илюстрации в детайл можете да разгледате на сайта ни www.pastelstudios.com

Tags: , , , ,

Category: Design

About the Author ()

Hi

Leave a Reply